Projekteringschef

Piteå
Ansök senast 2020-12-13

Lindbäcks bygger industriellt producerade flerbostadshus i trä för att vi tror på boende för fler. Sedan starten av det familjeägda företaget 1924 har det hänt mycket. Lindbäcks har och har haft en stark utveckling och under perioden 2016 till 2019 har omsättningen fördubblats. Under den perioden har bolaget dessutom genomfört en investering och invigt Europas modernaste produktionsanläggning för flerbostadshus – en satsning som mer än dubblerat Lindbäcks produktionskapacitet.

Vill du jobba på ett innovationsdrivet företag, i ett positivt arbetsklimat och med stort fokus på hållbart byggande? Är du en person med byggteknisk kompetens som vill förverkliga bra byggnationer med fokus på både system och människa? Då är du kanske rätt person till rollen som Projekteringschef.

Projekteringschef Lindbäcks

Lindbäcks erbjuder dig att leda och utveckla projekteringsprocessen hos Europas ledande företag med industriellt byggande av flerbostadshus. Bolaget ligger i framkant av den tekniska utvecklingen gällande automation inom husbyggandet och besitter en unik förmåga att kombinera flexibilitet i utformning med standardisering i produktion. Valet att arbeta med trä som stommaterial gör att projekteringschefen kommer att delta i Sveriges omställning till koldioxidneutralt byggande. Lindbäcks erbjuder dig att arbeta med byggandets största utmaningar: digitalisering, industrialisering och hållbarhet fast förankrad i ett norrländskt familjeföretag.

Som ansvarig för funktionen Projektering har du en central plats inom Lindbäcks. Du arbetar med spannet från kundmötet och den konceptuella fasen fram till instruktionen till robotar. En spännvidd som är unik och gör jobbet spännande. Det här är en funktion som ska säkerställa genomförbarhet i bolagets projekt. Du kommer jobba med såväl interna (produktion/marknad/ arkitektur) som externa (kunder/entreprenörer/konsulter) intressenter och verka som en spindel i nätet för att uppfylla genomförbarhet. Som en del i bolagets ledningsgrupp samverkar du med alla övriga funktioner i bolaget. För att uppnå Lindbäcks mål har du ett gäng på ~40 kompetenta och erfarna kollegor via 3 gruppchefer.

För att lyckas i rollen har du kompetens/erfarenhet av:

•     Kunna projekteringsprocesser

•     Byggteknisk grundkompetens

•     Kompetens inom entreprenadjuridik

•     Kompetens inom byggprojektledning

•     Med fördel, kunskap inom trä som material

•     Gärna erfarenhet av produktion eller en vilja av att arbeta med effektiv, industriell produktion.

•     Relevant akademisk examen

Vidare tror vi att du besitter egenskaper som:

•     Stå upp för tekniska lösningar inom industriellt byggande, både internt och externt

•     Kunna ställa och följa upp krav internt och externt

•     Förmåga att leda en ledarskapsutveckling

•     Ett coachande förhållningssätt

•     Fokus på människan och inte bara system

•     Kunskap inom arbetsrätt och arbetsmiljö

Vad kan Lindbäcks erbjuda dig?

På Lindbäcks får du arbeta i ett positivt arbetsklimat med kollegor som har drivkraft, engagemang och god kunskap. Du får arbeta med många kontaktytor inom och utanför organisationen.

Tjänsten är placerad på Lindbäcks huvudkontor i Piteå.

Ansökan och kontaktpersoner

För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Stefan Strömberg, 070-439 41 45. Intresseanmälan via cesab.se senast den 13 december.