Strategisk inköpare

Öjebyn, Piteå

Lindbäcks Strategisk inköpare

På Lindbäcks bygger vi industriellt producerade flerbostadshus i trä för att vi tror på boende för fler. Det har hänt mycket sedan starten av det familjeägda företaget i Kallfors, Piteå år 1924. I början av 2018 startade vi produktion i vår toppmoderna fabriksanläggning på Haraholmen. En satsning som har mer än dubblerat vår produktionskapacitet i fabrik. Vi levererar moduler från våra fabriker till våra byggarbetsplatser från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats där du får stor möjlighet att påverka företagets och din egen utveckling.

Är du en driven, engagerad person, gärna med erfarenhet från byggsektorn eller tillverkningsindustrin, som drivs av förbättringsarbete och att göra bra affärer? Välkommen med din ansökan!

Din roll som Strategisk inköpare

Vi söker en erfaren och affärsmässig Strategisk inköpare som genom stort engagemang och god erfarenhet vill vara med och utveckla inköpsarbetet inom Lindbäcks.

I rollen som Strategisk inköpare arbetar du med att utveckla, implementera och följa upp inköpsstrategier. Du planerar och genomför upphandlingar av Ramavtal och projekt, identifierar och hanterar risker, samt arbetar med ständiga förbättringar för att sänka bolagets totala kostnad. Inköp av material och entreprenörer inom Lindbäcks Bygg innebär affärer på mer än en miljard årligen. Placering är på kontoret i Öjebyn.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

·        analysera varugrupper och leverantörsmarknader, identifiera avvikelser och förbättringsområden.

·        aktivt arbeta med att identifiera synergier och driva igenom kostnadsbesparingar.

·        upprätta och implementera inköpsstrategier utifrån ett totalkostnadsperspektiv.

·        ansvara för leverantörsförhandlingar, sluta avtal samt utveckla och vårda leverantörsrelationer.

·        utveckla och upprätthålla relationer med tvärfunktionella arbetsgrupper.

·        vara delaktig i att utveckla och implementera nya inköpsmetoder och verktyg.

·        följa upp och rapportera status och utveckling i projekt och leverantörsprestationer.

Vem är du? – För att trivas och lyckas i tjänsten söker vi dig som har:

·        Utbildning som Civilingenjör eller Civilekonom, alternativt motsvarande kvalifikationer och erfarenheter.

·        några års dokumenterad erfarenhet inom strategiskt inköp alt projektinköp med fördel inom tillverkande industri och gärna byggindustrin.

·        god erfarenhet av projektledning, förhandling och upphandling.

·        ett starkt affärsintresse med drivkraft att skapa lönsamma affärer.

·        en god analytisk förmåga, kan se helheten, och har en vana att utvärdera komplexa affärer, inte minst via Excel.

·        erfarenhet av LEAN och/eller leverantörsutveckling är meriterande.

·        mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och engelska.

Som person är du positiv, lösningsorienterad och har ett konsultativt tillvägagångssätt. Du har en stark drivkraft för goda affärer, god erfarenhet och meriter från arbete i tvärfunktionella grupper. Du tar gärna egna initiativ och har ett strukturerat och analytiskt arbetssätt med erfarenhet av analys och uppföljningsarbete. Vidare är du en god kommunikatör med en förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer både internt och externt.

Vad kan Lindbäcks erbjuda dig?

På Lindbäcks får du arbeta i ett positivt arbetsklimat med kollegor som har drivkraft, engagemang och god kunskap. Du får arbeta med många kontaktytor inom och utanför organisationen. I din roll som Strategisk inköpare har du stort mandat att påverka och utveckla din egen samt företagets fortsatta resa framåt.

I denna rekrytering samarbetar vi med Cesab.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Niclas Almquist

niclas.almquist@lindbacks.se